Аптекаря от Котел възпя в ОДА скандалите за „ГРИПЕН”

Kotel ODA za GRIPEN 1„Грипен, Грипен славен авион, риташ президента ти от трон. Руменчо, до вчера народа имаше ти вера… Президентът трябваше да застане като военен, като летец, който е заставал срещу вятъра, бурите и светкавиците. Да жертва себе си, да им нанесе удар, да им разбие муцуните и да ги изгони от коритото и от копанята. Това трябва да е работа на президента, иначе за какво е избран там. Той не е кукла, той е човек, който е поел ангажимент да води и защитава народът. Всички го избраха, но сега позволява разни хора да пречат на целия народ. Пред камера на KOTELNEWS отново ме доведе отвращението от нашите политици и нашият народ, който позволи крадци и мошеници да го управляват и да му пречат да живее. На всякъде се бъркат с големия черпак но нищо не допринасят за народа”. Запитан от репортера на KOTELNEWS какво е успял да разбере около скандалите с военните самолети „Грипен”, Кольо Колев обяснява, че от жизненият си опит чувства как на много хора ще се напълнят джобовете и ще се задавят от преяждане, докато една бабичка цял живот е работила, хранила се е с червения пипер и таратора с чукания чесън и днес стои гладна и без лекарства. Народът сам си е виновен, защото не можа да си избере достойни и честни хора да го поведат. На въпроса кои са конкретните персонажи в поредната му творба, аптекаря от Котел хитро обобщава:” Това са нашите хора, които се борят за по-големият комат и всеки дърпа чергата към себе но не могат да се разберат”

Kotel GRIPEN skandal 4 На тези които ще кажат, че Бай Кольо пак не си е пил хапчетата, магистър фармацевта отговаря. Човек когато върши една голяма работа винаги трябва да е всеотдаен и малко луд. А защо не си гледа бялата престилка и зелените рецепти в аптеката а се занимава с подобно творчество, Колев изпада в себеоткровение. „Това идва от вътре, то не дава мир и спокойствие, трябва да се действа и да се върши нещо в името на себе си и в името на другите. Учудва се дали е поразен от славата покрай честите си медийни изяви. Странно му е, че не се радва на огромен интерес от страна на почитателки. Отдава това на напредналата си възраст. Като разберат, че е на 75 години  ентусиазма рязко им спадал. Но те не знаят, че бачо Кольо е спортист, че батьо Кольо не е обикновен човек. При Кольо няма цигари, алкохол  и коремът му да стърчи. Той е спортист, играе гимнастика, бойни изкуства, върти се по спортните уреди. Всичко това е жизненост, продължава да плува и не се страхува от дълбочини и препятствия. Доста нескромно уточнява, че по-скоро се притеснява дали ако дойде някое младо ще може да му издържи и ще го остави раздразнен и недовършен. Пред камерата на KOTELNEWS котленския аптекар за пореден път демонстрира своите широкоспектърни познания в областта на чуждите езици рецитирайки свое творчество на 7 езика.

Kotel GRIPEN skandal 8Магистър фармацевта Кольо Колев придоби национална известност след телевизионната си изява пред камерата на KOTELNEWS с написването на одата за ОРЕШАРСКИ и последвалото „Бойко отричам се от ОРЕШАРСКИ”.

ОДА ЗА “ГРИПЕН”

Грипен, Грипен славен авион

риташ президента ти от трон.

На тази шведска маса

обеда се плаща.

Забравили сте за това

с рушвет преяждате сега.

 

Чичо швед и чичо Сам

 станаха сега за срам.

Бутнаха големите рушвети

да продават самолети.

Българина тарикат

Дал парите за разврат.

Ни продажби ни пари

ха и ди ги разбери.

 

Виж как нашият руснак

пак удари им калпак.

На славно СУ и славен МИГ

нададе той победен вик.

Искам самолет от швед.

Аз пък искам от чичо Сам

рушветът му е по-голям.

 

МИГ 29 любя аз

моята сила, моята страст.

Искам F16…F16…

Цецо ти си замълчи

много много не се пъчи.

Бойко, не ти ли стига

сатрапи пазят те верига.

 

Руменчо до вчера

народа имаше ти вера.

Днес раззина огромна паст

за богатство и за власт.

Един старец им  извика

ей, заслужавате ритника.

Вождове или хулигани

задниците ви са осрани.

 

Стига вече с тези яжби

долни подкупи и кражби.

Погледнете вий раята

прогонихте я от страната.

Ще развъртя дрянов прът

в миша дупка ще ги свря.

Ще ги оправя тез крадци

ненаситни скакалци.

 

Ще слушам свирката на НАТО

ще се усмихвам на янки-брато.

На  Брюксел слагам ореол

народът живее бол и бол.

Българинът е жена лека

душата му е кротка, мека.

Усетил члена е голям

бързо става глух и ням.

 

Санкциите срещу Русия

ни водят право към просия.

На чичо Сам да угодят

бързат да ни съблекат.

Чичо Сам мустаци сучи

търси нещо да забучи.

 

Срещу агресия се готви

по цял свят е пуснал котви.

Народите са глуповати

му правят салтанати.

Светът от продажници гъмжи

и няма кой да му изръмжи.

 

Доган ефенди троянски кон пробута

иска да го нанкаме в скута.

Обсебен е от старите мераци

и ни прави всички на глупаци.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.