Барака и кочина изгоряха в двор на къща в Котел. Допуска се и умишлен палеж

Дървена барака и кочина, в която е нямало прасе лумнаха днес малко преди обяд. В задният двор на котленци при все още установяващи се обстоятелства възниква пожар при, който са унищожени барака и кочина. В бараката е имало доста автомобилни гуми, велосипед и циркуляр.  На мястото на инцидента пристигна и репортер на KOTELNEWS пред който собственика на имота разказа: „Недоумявам как това може само да се запали. В бараката няма прекаран ток, ние от три дни не сме идвали в къщата. Никой в съседство, не е палил огън, примерно да си вари буркани или нещо подобно. Десетки години е нямало никакви предпоставки за такава беля. За мен това е сторено умишлено, най-вероятно крадец е влязъл, фасът ли си е изтървал или умишлено е драснал клечката остава загадка”

Съседи са видели разрастващият се огън и са се обадили на прословутият телефон 112. „Пламъците бяха много на високо, гореше и силно бучеше. Възмутена съм от голямото мотане и безсмислено разтакаване от страна на 112. Повече от 5 минути ни разпитваха с ненужни въпроси, все едно на матура се явяваме, а през това време огънят гори и пожарната се бави”

Без коментар оставяме тази фрапираща констатация, в която спешната линия много често създава фатални забавяния във веригата по предаване на сигналите на гражданите до конкретните служби.

Противопожарния екип е пристигнал на адреса за 2 минути и 30 секунди след получаване на сигнала от 112.  Пожара е ликвидиран и не е допуснато разпространяването му в съседни имоти и сгради.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.