Брат Илия Миланов в Котел: “Бог е дошъл да направи тук един остров на мирът в тази държава. Няма такава сигурност каквато можем да видим в България”

Благовестителя Илия Миланов в Котел: “Днес повече от 2,5 милиарда души по лицето на цялата земя издигат ръце към небето за да кажат в единомислие и единодушие един Бог, една Вяра и едно кръщение. Бог, който толкова обикна света, че даде своя единороден Син, за да може всеки, който повярва в него, да не умре, а да има вечен живот. И днес в Котел тази благодатна вест ни е събрала за да се поклоним пред нашия велик небесен творец и създател, да  му благодарим за скъпоценната жертва , за святата заветна пролята кръв на христовото милосърдие. Бог е дошъл и няма намерение да напусне нашата страна. Бог е дошъл да направи тук един остров на мирът в тази държава. Казвам ви, където и да обикалям по земното кълбо няма по-мирно общество от това което може да видим в България.Няма такава сигурност каквато можем да видим в България, защото се изпълняват онези Божествени думи изречени от пророк  Еремия „ На всякъде е страх и трепет”, в словото Божие още се казва: „Няма мир за нечистивците”. Нашият български народ избра да служи на живият Бог и да се покланя в дух и истина. Нашият народ и днес тук в Котел излезе на този площад за да измоли щедроста на Бога над този град и нация. Разбирате ли колко е добър Бог. Той беше способен да прости на най-блудните градове Содом и Гомор ако в тях се намират поне десетина праведници.

Пред голямото множество събрало се на градския площад в Котел и камерата на KOTELNEWS благовестителят Илия Миланов продължи. Но за голямо съжаление тогава такива не са се намерили след което бяха застигнати от Господния гняв и унищожени. Но днес в Котел повече от десет праведника викат към небето. Повече от десет праведни  издигат ръце към небето и викат милост нам грешните, пожали град Котел и изпълни сърцата ни с Богобоязън. Дай правила на нашите властници да познаят истината и истината да ги направи свободни. Защото тези хора са почетени от Бога, тях ги е удостоил със власт да познаят Бога, да мерят истината и да живеят в неговата свобода. Ще се молим за нашите български управници, защото ако е имало златен век , то е било защото сме били богобоязлив народ. Защото братята Кирил и Методий не създават някаква мъртва азбука, а азбука която оживотворява страниците на святата книга библия.Точно тогава по времето на този исторически златен век България изпраща повече от 22 000 мисионери из цяла Европа за да проповядват словото и носят светлината на единствената истина.”

Молитва за спасение на каещият се грешник.

Отче святи, аз ти благодаря за твоята божествена любов и милост която показваш в мене грешния  човек. И аз те моля Господи прости ми греховете извършени в годините на моето човешко незнание. Измий ме  с твоята пресвята кръв, запиши името ми в книгата на живота. Това смея да моля и прося в името на достойното и пресвято име на Господа Исуса Христа. Всеки, който се моли с тази искрена молитва със съкрушено сърце от днес нататък преминават от тъмнина към вечна светлина и от смърт към вечен живот. Добре дошли в царството на възлюбения Божий син. Добре дошли в милиардното семейство наречено християнство. Там където цари вечна любов и вечно веселие. Добре  дошли в молитвените домове в град Котел.

Молитва за изцерение.

Нека с издигане на ръка да представим нуждите на страдащите. Нека да сложим дясната ръка върху сърцето си в знак на смирение, да затворим очите си и заедно да се помолим. Отче наш, небесни наш спасителю, молим те Отче в името на Господа Исуса Христа те молим стри това изцерение. Защото Ти толкова възлюби света, че даде своя единороден син, за  да не погине нито един ,който вярва в него, но да има живот вечен. И ние отново се връщаме при изворът на словото, в което ти отново си казал. Там където двама и повече хора са събрани в Моето име и Аз съм там. Ние вярваме на словото, ние се оставяме в Твоята Божествена десница, оставяме се в Твоята благодатна воля и Те молим в името на Христа. Жой фай вол дъ риви дей, в името на Господа Исуса Христа извикваме творческо чудо. Всички поражения и заболявания на тези хора да бъдат премахнати и отстранени със силата и действието на Светия дух в името на Господа Исуса Христа. Ела Святи душе , нека Твоя огън падне. Ела Святи душе , нека Твоя огън падне, . Ела Святи душе, нека Твоя огън падне. Също така те молим небесно Отче, да отговориш на нуждите и проблемите, които бяха представени, чрез издигане на ръка или чрез дрешка. Защото ние знаем,че за Тебе не съществува обем разстояние или пространство. Това смеем да молим и просим в достойното и пресвято име на Господа Исуса Христа, Алелуя, Благодарим Ти Господи!!!

Децата от петдесятната църква с Пастор Стоян се представиха с програма която възрадва събралите се вярващи на градския площад.

Младежите при  ББЦ „Емануил „ с пастор Тоньо бяха подготвили впечатляваща драматизация пресъздаваща борбата за човека между нечестивия и Бог.

KOTELNEWS Ви представя разширен репортаж.

Молитва за България и Котел.

Отче на славата, какво прекрасно тържество в духа. Защото там където е Божието , там е радост и вечно веселие. Там са чистите и святи извори на Божията благодат и благословение. Там Ти идваш в чистота и сила, там Ти прегръщаш и скриваш под крилото на своята милост, благославяш, спасяваш и изцеляваш. Ти си отворил широко сърцето си за България Господи, Ти си поставил страж на мира в всяко едно българско сърце, което се бои от Твоето име. И така от едната ни страна ще падат хиляди, от другата десетки хиляди, но нас нищо няма да ни повреди. Благодарим ти за земята която си ни подарил Господи. За това кътче рай по подобие на едемската градина подарена на човешката раса, благодарим Ти Господи. Благодарим ти за нашата управа, защото всяка една власт, добра или лоша е дадена от Бога. Ние Ти благодарим за добрата управа Господи. Защото когато праведните управляват, народите се радват, а когато нечестивите управляват народите въздишат. Нека България да има праведна управа Господи. Да разбере, че народа се нуждае от живеца на тяхното милосърдие. Да разбере,че не пир по време на чума, а ликуване на благодат и радост в сърцата не тези които го любят. И аз се изправям като човек Господи , който вика към Тебе. Милост за нашите управници, милост за нашата икономика, милост за здравето и здравеопазването, милост за всяка една душа живееща на тази прекрасна земя. Продължи празника в сърцата ни Господи и нека това възкресенско ехо кънти и преминава в славата Божия в прославените човешки сърца. Исус ВЪЗКРЪСНА !!!

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.