Дачия се хвърли в дере от завоите на смъртта до с. Тича. Румънци с малко дете оцеляха по чудо след падане в 20 м. пропаст

Румънски граждани прибиращи се от морето тежко катастрофираха в завоите на смъртта край село Тича. Фаталния участък от пътя Котел-Тича в последните 2 километра преди селото отново припомни за своето адско съществувание. Краткия дъжд и последвалото излитане от завоя с последващо хвърляне в дере добави към страшната статистика поредния инцидент разминал се без сериозно пострадали. На мястото на ПТП пристигна репортер на KOTELNEWS, който разбра от катастрофиралите, че в Дачията са били семейство с малко дете в специално столче според изискванията. Да останат невредими въпреки полета и смазващо-твърдото кацане отдават на предпазните колани с които са били всички пасажери. Водача на автомобила твърди, че е карал с около 55 км/ч, но експерти коментираха, че скоростта е била далеч по-висока за да се стигне до хвърлянето в дерето.

На същото място и същият завой, катастрофите с коли стигнали до реката в дерето вече са десетки. От скоро някой е решил пред ската на дерето да струпа купчина с пръст подобно на предпазна стена, която за румънците се оказа не спасителна , а своего рода рампа. Пред камерата на KOTELNEWS жители на с. Тича коментираха поредния инцидент като вече нещо нормално с оглед на съвкупността от мокрия асфалт и несъобразената скорост на водачите в този пътен участък.  Отново беше повдигнат въпроса за състоянието на пътната настилка, която става загадъчно мазна и хлъзгава дори и при най -лекия дъжд. Екипи на спешна помощ и противопожарна служби, бяха на място за да окажат необходимите действия за спасяване на катастрофиралите.

KOTELNEWS припомня на всички водачи, че в този пътен участък  черната хроника споменава и  десетки жертви. Определени участъци предразполагат да се движите със скорост, която впоследствие  е прекалено висока, за да извършите адекватни маневри и действия. Неслучайно наричат отсечката „ЗАВОИТЕ на СМЪРТТА”. Не БЪРЗАЙТЕ! Нека всеки се прибере  при своето семейство и дом жив и здрав!!! В тези няколко фатални километра на пътя село Тича – Котел, за десетина години в брутално тежки катастрофи загинаха над 11 души. Статистиката показва, че с летален край са били точно тези ПТП, когато пътната настилка е забележете мокра, не снежна. Нека бъдем не само отговорни в управлението на своите автомобили, но и да правим така, те да бъдат изправни и адекватно подготвени за съответните пътни условия и сезони на годината. KOTELNEWS Ви представя репортаж от мястото на инцидента.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.