Деца помагат на деца. Ученици от НУФИ „Ф. Кутев” Котел организират Благотворителен концерт

 

Ние от национално училище за фолклорни изкуства Филип Кутев гр.Котел имаме инициативата да направим Благотворителен концерт за децата от Дом за медико-социални грижи гр. Стара Загора. Имаме желанието да направим концерта в гр.Котел на 24.02.2018 г.от 11:00 ч.в Младежкия дом. Пред камерата на KOTELNEWS организаторите на инициативата  Стелияна Тенева и Християн Тодоров споделиха: “В днешно време хората на нашата възраст са завладяни от желанието да получават, а не да дават.Всички искат без да са дали от себе си любов, всеотдайност, подкрепа един към друг,съпричастност.Нашата идея лежи на основите на любов,отдаденост и позитивизъм.Към децата каквито всъщност сме и ние.Повечето ни се изсмяха,когато се обърнахме към тях за помощ не можаха да осъзнаят как две деца ще направят добро дело и искат да помогнат на деца който се нуждаят не само от родителска подкрепа, но и от медикаменти който да ги подържат в добро физическо състояние.Ние хората трябва да се научим да бъдем съпричастни към нуждаещите се защото знаем,че някои ден може да бъдем в същото положение.Понякога не достигат скъпите коли, красивите тела,луксозните апартаменти. Човек има нужда в даден момент от хора които ще му кажат: -Бъди силен, болката, която чувстваш сега утре може да бъде минало защото, който вярва в доброто, който има  волята и желанието за един по добър живот той бива подкрепян от съдбата.

Ние в България сме свикнали винаги да съдим от слуховете,а не “да пием вода от извора”.”Тя и лисицата като не успяла да достигне гроздето казала,че е кисело”. Нека нашите действия, нека нашите намерения вдъхновят и други деца и възрастни хора да бъдат склонни към това да помогнат на някой без да чакат нещо в замяна.

 Дом за медико социални-грижи осъществява диагностика,лечение рехабилитация на деца с остри хронични заболявания Дом за медико-социални грижи за деца – град Стара Загора е акредитирано лечебно заведение, което предоставя високо квалифицирана медицинска помощ и социални услуги за деца с медико-социален риск. Дневният център на ДМСГД, разкрит през 1998 година, осъществява амбулаторни, дневни и седмични грижи за деца с двигателни и сензорни увреждания, кинезитерапия, физиотерапия, логопедична помощ, психологическа подкрепа, обучение на деца със специални нужди. Центърът за ранна медико-социална интервенция в ДМСГД гр. Стара Загора е открит на 01.06.2010 година.Мисията на ЦРМСИ е: откриване и ранна диагностика на нарушенията в развитието на детето, превенция и редукция на увредата, ранно обучение, подкрепа на семейството, подкрепа в здравната обучителната и социална адаптация на детето.

  И тук е времето да благодарим на Г-жа Градишлиева, Г-н Аркалиев, директор и заместник директор на музикалното училище за фолклорни изкуства” Филип Кутев”град Котел.Благодарим на Г-жа Ченкова която неуморно следеше работния ни процес през цялото време.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.