Зверска катастрофа на „Мокренската урва”. Кола се вряза челно в бус. Студентки от Добрич пътували за изпит в Пловдив. Има загинал и тежко ранени

Katastrofa mokren urva kotel 1AШкода „Октавия” управлявана от 75 годишен водач от гр. Добрич и микробус „Форд транзит” с 42 годишен шофьор от гр. Сливен претърпяха брутално тежка катастрофа в отсечка с изключително висока концентрация на ПТП край село Мокрен община Котел. Пред репортера на KOTELNEWS пристигнал на произшествието, водача на буса разказа за кошмарният сблъсък: „Карам си в платното и изкачвам баира когато гледам,че насреща ми идва кола и се движи право срещу мен. Нямаше на къде повече да отида в дясно, вече отивах в мантинелата и той се натресе отгоре ни. Незнам какво му имаше, заспал ли беше, нещо ли му имаше, никакви спирачки не удари, директно ни нацепи. Вижте с каква скорост ни удари, този голям бус се завъртя и прескочи мантинелата. Господ ни опази да не се хвърлим в дерето надолу. Погледнете как сме застанали на кантар през оградата, а пропастта е стотина метра надолу. Момчето с мен въпреки, че и то беше с колан, с главата си изби стъклото на буса, в колата хората са много зле, дано се оправят. От 20 години съм шофьор до сега не съм имал никакво произшествие, но дори и да се движиш според правилата ето, че може някой така да те блъсне, че дори и да загинеш. Хора карайте внимателно, вижте си гумите, тази сутрин беше мокро и много хлъзгаво защо да бързаме за онзи свят?”

Katastrofa mokren urva kotel 25KOTELNEWS научи, че във фаталното утро 75 годишният водач на леката кола е карал своята дъщеря и нейната приятелка, които били студентки за Пловдив където е трябвало да се явят на изпит. Тепърва следствените органи ще установят какво е предизвикало страшната катастрофа, дали скорост несъобразена с пътните условия, заспиване на водача, техническа неизправност или дали вината и на двамата управлявали МПС е взаимна. Всички пострадали са своевременно извозени за оказване на спешна помощ в сливенската окръжна болница, като се споменава, че състоянието на шофьора на шкодата и едната жена е тежко. За съжаление мъжът по късно е починал в болничното заведение. Движението по пътя „Петолъчката-Котел” беше затворено за повече от 2 часа, като беше създаден обходен маршрут през село Скала. Екип на ПБЗН-Котел и специализираните автомобили на пътна помощ Котел след приключването на експертния оглед от органите отстраниха автомобилите. Фирмата ангажирана с пътното поддържане, почисти отломките от потрошените автомобили и опесъчи района. В двете посоки се бяха образували километрични колони от тирове и тежкотоварни автомобили. Припомняме на всички участници, че в този пътен участък постоянно стават зверски катастрофи, често с жертви и тежко пострадали. KOTELNEWS Ви представя разширен репортаж от мястото на инцидента.

Katastrofa mokren urva kotel 1

Katastrofa mokren urva kotel 21архивни кадри от катастрофа на същото място:

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.