Зверска катастрофа на джип по главна улица в Котел. Челния удар е изкоренил дърво на тротоара

Късно снощи в около 21.30 ч. на улица „Изворска” на метри пред емблематичната кръчма „Алтънчето” джип „SUZUKI VITARA” за сега по неизвестни причини, в зоната на лек ляв завой излиза от пътното платно и челно се блъска в дърво на тротоара. Дървото буквално е гилотинирано, а отскочилия автомобил допълнително се удря и  в оградата на частен имот. Щетите по автомобила особено в предната му част оставят безмълвни експертите, които единствено казват,че невероятен късмет са имали пасажерите оцелявайки без сериозни травми в подобен инцидент.

Съдейки по последствията, които е причинила кинетичната енергия функция на предполагаемата скорост на движение на автомобила, оставяме на всеки един читател сам да прави заключение каква и до-колко съобразена с ограниченията и обстоятелствата е била СКОРОСТТА на МПС. По непотвърдена официално информация в автомобила са били двама младежи от Котел, за които Слава на Бога се казва, че нямат сериозно контузии.  На мястото на произшествието беше и репортер на KOTELNEWS, който завари действията по репатриране на смачканата кола от пътна помощ.

Изненадан от това какво се е случило и в какво състояние  е оградата му в следствие на удара, пред камерата на KOTELNEWS гражданина Съби Милев сподели:

“Ужас…Що за безумници са сторили това, защо никой не ми се обади, че са ми съборили оградата. Със сестра ми „кръв пропикахме” до като си направим оградата с тези мизерни пенсии от по 200 лева. Кой сега ще ми възстанови щетите.  Чу се голям гръм, но помислихме, че гърмят с пиратки или е минал голям камион”

-Живеете на тази улица, която вече е придобила прозвището скоростна отсечка и магистрала, какво кара някои водачи масово да се изшиват с бясна скорост. За къде бързат?

-Докато в България  не бъдат наложени супер глоби за подобни водачи няма да има оправия, какво са ми са замолили по телевизията и радиото да се кара внимателно, с молби не става. Трябват железни закони и безмилостното им изпълнение.

-Ако по това време на този тротоар имаше минувачи какво щеше да се случи.

-Не ми се мисли, щеше да има трагичен случай с невинни жертви. Що за хора са това. Той е карал с безумна скорост. Бил е или пиян или дрогиран, няма друго обяснение. Липсата на контрол и санкции ще дава възможност и за напред да продължават да си карат така.

-Въпроса е принципен какво се случва в един малък град по малките му улици?

-Щом и в Котел, който е един тих и спокоен град с нищожно движение на автомобили, смятайте какво се случва в големите ни градове.

-За къде бързат такива водачи?

-Бързат, те не са нормални, не са в нормално състояние, бързат защото са пияни или  дрогирани. Нормален човек в никакъв случай не може да кара с такава бясна скорост да изкоренява дървета и да събаря огради. Ако е имало минувачи, оставя ги на място.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.