Коста Каранашев: „Когато сме сплотени тогава сме силни. Това е и философията на нашият фестивал” / откриване, програма 1-ви ден

Кметът на Котел по време на откриването на фестивала: „Добре дошли скъпи гости и съграждани, ще започна с нещастието което сполетя нашият град и обявеното бедствено положение свързано наводнението и щетите от излялите се 80 литра дъжд на квадратен метър в рамките на 40 минути. Реагирахме много бързо, отстранихме последствията  и тези три дни ми показаха лично на мене силата на българския дух и това, че когато в България, в Котел има предизвикателство всички ние ставаме едно и успяваме да се преборим с всичко което ни сполетява. Това трябва да е пример и е пример за целият ни народ.

Когато сме сплотени тогава сме силни. Това е и философията на нашият фестивал. За жалост съдбата ни накара да я докажем и на практика. Добре дошли на всички, постарали сме се въпреки трудната ситуация. Много журналисти ме питаха ще има ли фестивал след случилото се, ето фестивал има ще има и той е факт. Вие сте тук, а утре очакваме още два пъти по толкова. Бъдете живи и здрави, насладете се на програмата и добрата кухня. Надявам се, че това което ще видите и начина по който ще го прекарате да го разкажете на всички около вас и в цяла България за да може Котел да възвърне славата си на възрожденски град. На град в който живеят просветени и добри българи”

Откриването на Фестивала се състоя на Голямата сцена „Естрада” с последващи:Концерт НУФИ „Филип Кутев“, гр. Котел; Концерт на Цветелина Христова и Концерт на Деси Добрева. KOTELNEWS ви представя разширен репортаж.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.