След зрелищна акция, петима са задържани за незаконна търговия с наркотици в Котел

 Петима са задържани за незаконна търговия с наркотици в Котел.След успешно реализирана акция служители на РУП-Котел са задържали петима мъже на възраст между 30 и 22 години в момент на продажба на наркотични вещества пред хотел “Ажур” в град Котел.Трима от задържаните са от Котел, един от Сливен и един от Поморие. Акцията се е провела на 15 февруари около 23,40 часа, като в задържаните лица  са открити два полиетиленови плика с амфетамин. При последвалото претърсването на двата леки автомобила “Волво” и “Рено меган” , с които са били задържаните и в домовете на двама от тях са открити и иззети електронна везна, два полиетиленови плика с бяло прахообразно вещество, които при направения полеви тест реагира на амфетамин и метамфетамин. За случая е уведомени  Районна прокуратура – Котел и Окръжна прокуратура – Сливен. Работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава..

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ОДП – Сливен

По разказ на очевидци станали свидетели на акцията, случилото се граничи със сюжет от криминален филм, в който единствено не се е стигнало до използването на оръжие. Градския фолклор и местните квартални телеграфни агенции могат да Ви предоставят най-различни интерпретации на криминалния екшън, но едно си остава неопровержимо. Бичът на съвремието, и в Котел трайно е намерил подслон. Господи опази децата и развържи от порока зависимите. Дай сили и воля на органите, да изчистят градът ни от тази поквара!!!

Полицейски служители проверяват питейни заведения, търговски обекти, следят за лица, склонни към извършване на груби нарушения на обществения ред с цел осигуряване сигурността в малките населени места в тъмната част на денонощието. За времето от 17,00 ч. до 24,00 ч. на 13 февруари бе проведена полицейска операция във връзка със своевременно решаване на проблемите свързани със сигурността в малките населени места. Полицаите са извършили  обход в селата Жеравна, Нейково, Катунище, Медвен, Мокрен, Пъдарево и Седларево с цел превенция, противодействие и разкриване на престъпления против собствеността, както и недопускане нарушения на обществения ред. В хода на операцията е задържан 38-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване. Съставени са 9 акта за нарушение на ЗДвП, 8 по ЗБЛД и един за нарушение по ЗМВР.

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ОДП – Сливен

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.