Котел чества 139 г. от освобождението на България от турско робство

kotel 3 mart 2017 AКотел тържествено отбеляза  Националния празник на Република България. Пред събралите се на площад „Възраждане” кметът на Община Котел Коста Каранашев заяви: „3-ти март е денят на освобождението на България от турско робство. Денят, в който България поема по пътя на новата си история за да се превърне в една съвременна демократична държава член на европейския съюз.  Това е денят, в който българите като народ скъсват оковите на тиранията за да тръгнат по пътя на духовността и развитието. Стихът на Вазов написан за априлското въстание: „ И в няколко дена тайно и полека народа порасна на няколко века” най-точно олицетворява духът който са имали нашите деди.

kotel 3 mart 2017 UТози стих много точно може да бъде преекспониран и за нашият град, защото на нас наистина ни предстои тежката задача за няколко дни метафорично казано, да направим от Котел градът, в който искаме да живеем, градът за който са мечтали многото борци и многото будители, които нашият град е дал на  България. Честит Ви празник, бъдете живи и здрави!

kotel 3 mart 2017 WЗа да поздрави Котленци и гостите на града думата взе и народния представител о т 43-то НС от ПП Герб Мария Белова: „Уважаеми Котленци, за мен е изключителна чест да бъда сред вас. Трети март е символ на национална гордост и национално обединение. Днес всички ние покланяйки се пред делото на героите дали своя живот за освобождението на България трябва да помним , че винаги трябва да бъдем обединени и единни в името на България. Честит празник!”

kotel 3 mart 2017 g1Молебен за Падналите герои за освобождението на България беше отслужен от архиерейския наместник на котленска духовна околия ставрофорен свещено-иконом  Димитър.

kotel 3 mart 2017 E1Цветя и венци бяха поднесени пред паметника на Георги Ст. Раковски. Колективи при градското читалище, СОУ „Раковски” и клуб на пенсионера „Вида” представиха музикално-литературна програма под наслов  „Българийо,  бъди благословена!”.

kotel 3 mart 2017 X1

kotel 3 mart 2017 F1В Исторически музей – Котел беше открита изложба „Котленски опълченци, участвали в Руско-турската освободителна война 1877-78 г.“

kotel 3 mart 2017 FДраматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол  представи постановката „Чичовци“ по Иван Вазов в салона на читалище „Съгласие – Напредък 1870“ в град Котел.

kotel 3 mart 2017 K1KOTELNEWS Ви представя разширен репортаж.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.