Посрещане на Банго Васил 2018 в Котел

kotel bango vasil 2018 cherkezovoto AAAПо  стара традиция ромите от Котел подобаващо посрещнаха настъпването на ромската Нова година. В чест на върховният си покровител–светията Банго Васил, в навечерието на 14-ти януари в уютната обстановка на откритото на скоро БИСТРО „Черкезовото“ се бяха събрали няколко компании празнуващи. Организирано от Бандераса и Красьо–софиянеца, за доброто настроение на купонджиите в Котел беше пристигнал и известния музикант Лютви Картал, който заедно с Митко лозаревския, братя Фъндъкови и  Ицо-страстния направиха вечерта незабравима за празнуващите. Черешката на тортата за всички беше екзотичната танцьорка на ориенталски танци, която заслужено събра овациите на всички. От името на домакините-бистро „Черкезовото”, Дарина Градешлиева поздрави ромите в Котел, като им пожела успешна година, много гъби и кокер шпаньолите да намират много трюфел и обобщи: „Благодарение на Вас РОМИТЕ икономиката в Котел се движи”.  В категория ВИП гости на партито бяха забелязани: големя майстор на кларинета Младен Малаков и неговата половинка, тромпетиста Киро магията, мастити бизнесмени от гъбарския, дървопреработвателния и търговски сектор както и  други, които влизат в тази графа, и на които се извиняваме, че не са конкретно упоменати.

kotel bango vasil 2018 cherkezovoto 19

kotel bango vasil 2018 cherkezovoto 149От пресцентъра на Община Котел до медиите беше разпратено за публикуване и празничното приветствие на кметът на Общината-Коста Каранашев.

 kotel kosta karanashev koledaПоздрав по случай Банго Васил – ромската Нова година

Уважаеми представители на ромската общност в община Котел,

Честит Банго Васил!

Нека 2018 година, която за Вас започва от 14 януари, донесе здраве, сполука и много радост в семействата Ви.

През годините, винаги съм казвал, че община Котел е пример за един добър етнически модел в България, а Вие като част от него, сте показали, че знаете как да съхраните своята култура и традиции, които са изпълнени с колорита, музикалността и  темперамента на Вашата общност, като част от обществения живот на нашата Община.

Община Котел ще продължи да полага усилия за подобряването на живота на всички свои граждани. Убеден съм, че заедно ще продължим да развиваме добрите традиции на съвместно разбирателство и взаимно уважение, зачитайки различията, правата и достойнството на всеки гражданин. Ще разчитаме и в бъдеще на вашето активно участие в осъществяването на местните фестивали и чествания.

Бъдете истински граждани на Котел и дайте добър пример на децата си.

От името на община Котел Ви пожелавам весел празник!

Коста Каранашев,

Кмет на община Котел

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.