Обявиха ГРИПНА ВАКАНЦИЯ от 29 януари до 7 февруари /включително/ за всички училища в Община Котел

Грипна ваканция е обявена в община Котел от 29 януари до 7 февруари. Това потвърди за KOTELNEWS директора на СУ “Г. С. Раковски” Стефан Дондев.

Поради повишаване на броя на случаите с грип и остри респираторни заболявания в обл.аст Сливен, Регионална здравна инспекция – Сливен обявява грипна епидемия за област Сливен считано от 29 януари 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на РЗИ.

С оглед прекъсване на епидемичния процес и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип са разпоредени противоепидемични мерки, част от които са:
– преустановяване на свижданията и плановите операции в лечебните заведения
– преустановяване на консултациите на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации
– провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца не се приемат и не се допускат до работа заболели лица от персонала.
– спиране провеждането на масовите мероприятия и тренировъчни процеси в спортните зали.

Регионална здравна инспекция – Сливен предложи на Регионално управление на образованието – Сливен прекратяване на учебните занятия в училищата на обл. Сливен за периода от 29 януари 2020 г. до 07 февруари 2020 г. вкл.

Препоръки към населението:
– при наличие на симптоми на грип и остри респираторни заболявания да не се провежда самолечение.
– болните с висока температура и други признаци на грип и остри респираторни заболявания да се обръщат за преглед към избран от тях лекар за своевременно назначаване на адекватна, съвременна терапия.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.