Поредно тежко ПТП в завоите на смъртта край с. Тича. Две коли се блъснаха челно пред паметника на загиналия Мустафа

Завоите на смъртта край с. Тича отново припомниха за своето опасно съществуване. При несъобразена скорост с пътните условия Рено с търговишка регистрация поднася в зоната на десен завой и навлизайки в насрещното платно челно се блъска в идващото ауди със софийска регистрация. На мястото на инцидента пристигна репортер на KOTELNEWS пред, който водача на реното сподели:

„От 73-та година съм водач, имам златен талон и никакви произшествия до този момент. Пътят е в ужасно състояние, вижте как се пързаля, тук са направили върху настилката някакви набраздявания за да се увеличи сцеплението, но и те с времето са се износили и всичко е недопустимо гладко. Карах с не повече от 50 км/ч, познавам този участък, всяка седмица минавам от тук по два пъти и въпреки това колата ми поднесе и се стигна до този неприятен инцидент. Гумите са ми в много добро състояние и са точно за този сезон, пробвайте с вашите крака как се хлъзга, не случайно в този участък стават много катастрофи, за мой късмет и аз сега се вписах в тази хроника. Благодаря на Господ, че се разминахме с малко и няма тежко пострадали”

Дама която се е возила в аудито от Свиленград разказа как днес на това страшно място под паметника на жертва на друга катастрофа тук са можели да загинат 6 човека. „Господина с реното идваше челно в нашето платно, имаше още две коли, те успяха да се изтеглят в дясно и последва удара. Карахме изключително бавно, имаме наблюдения, че в подобни балкански пътища винаги има предпоставки за инциденти. Виждате, че е и мокро и доста плъзгаво. Определено колата която ни удари се движеше прекалено бързо за това място и тези завои. Искам всички от които зависи да направят така, тук и на подобни места да има с какво да се заостря вниманието на водачите. Всеки да кара със скорост при която да не може да стане непоправимото. Днес ако не ни беше опазил Всевишния, ако не бяхме с коланите и не бяха сработили всички въздушни възглавници, тук можеше да бъдат и нашите паметници. Сега разбирам от катаджиите колко много катастрофи са станали по тези завои, колко много хора са загинали в тези няколко километра и точно на този  завой където над нас е и паметника на това младо момче, вечна му памет. Апелирам към всички водачи, не бързайте, много по-важно е всеки да си пристигне по живо по здраво, да се прибере при семействата си, а не да се търсим по болниците и моргите”

  В инцидента няма сериозно пострадали. Без да се налага спиране на движението, специализираните автомобили на ПЪТНА ПОМОЩ Котел репатрираха блъснатите коли от мястото на инцидента.

Участъка, в който постоянно стават тежки катастрофи с жертви буквално е осеян с паметници. Неоспорим остава факта, че когато завали пътната настилка по някаква причина става изключително мазна и хлъзгава.

Припомняме, че в тези няколко фатални километра на пътя село Тича – Котел, за десетина години в брутално тежки катастрофи загинаха над 10 човека. Статистиката показва, че с летален край са били точно тези ПТП, когато пътната настилка е забележете мокра, не снежна. Нека бъдем не само отговорни в управлението на своите автомобили, но и да правим така, те да бъдат изправни и адекватно подготвени за съответните пътни условия и сезони на годината. KOTELNEWS Ви представя репортаж от мястото на инцидента.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.