Посрещане на Бангу Васил ‘2017 в Котел

kotel bangu vasil 2017 AВерни на старите си традиции, котленските роми пищно посрещнаха настъпването на ромската Нова година. В чест на покровителя – светията Бангу  Васил, в навечерието на 14-ти януари в уютната обстановка на механа „Старата воденица“ организирани от певеца Павлин Павлов се бяха събрали стотина празнуващи.

kotel Bangu Vasil 2017 1За официално приветствие към събралите се беше дадена думата на президента на интернационалната спедиторска компания “ROM FUNGI” – Michael Kidman – Монката, придобил известност като папата на ромите. Подобно на ватиканския първосвещеник той честити настъпващата Нова година на 12 езика. В категория ВИП гости на партито бяха забелязани: баш майсторите на баничките- Барутя и колегата му Иван Чапраза, известен бизнесмен с верига магазини за дрехи и обувки, популярни музиканти, стилист, мастити бизнесмени от гъбарския сектор, вероятно и други, които влизат в тази графа и на които се извиняваме, че не са конкретно упоменати.

kotel Bangu Vasil 2017 8В по-ранен час преди идването на репортера на KOTELNEWS, за да приветства празнуващите лично е пристигнал и кметът на Община Котел Коста Каранашев. „Уважаеми съграждани, ползвам повода в навечерието на най-почитания от ромите празник да Ви поздравя както лично така и от името на общинската администрация. Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай вашия празник Банго Василий. Нека покровителят свети Васил Ви пази и Ви носи надежда за  по-добри дни. Най-искрено Ви пожелавам по пътя на трудното ежедневие да има повече вяра в собствените сили и възможности, както и неотменно желание за по-високо образование и по-добър живот!”. На 14-ти януари организирани от друг наш известен музикант – Величко Памуков, в ресторант “Кристал” се е провел друг празничен банкет. Присъствали са много музиканти, гъбари, общински съветници и други. Не за първи път нашите съграждани показаха какво е да си весел, щастлив и задружен, да оставиш настрани проблемите, завистта, злобата и всичко онова, в което масово ни е превърнало забързаното ежедневие и труден живот. Това го могат нашите роми, доказали способността си дори и с малко да живеят щастливо.

Вижте репортажа, който KOTELNEWS Ви представя и помислете какво ни пречи да бъдем така задружни, весели и ДОБРИ!!!

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.