Празнично честване на 3 март в Котел

Празничната програма започна с вдигане на националното знаме на Република България на фона на националния химн от кмета на община Котел Коста Каранашев и знамето на Котел от председателя на Общинския съвет Христина Чолакова. По случай 141 г. от Освобождението на България от турско робство, градоначалника произнесе слово:

„3 март, паметна дата за нашата скъпа родина. Денят в който България получава своята национална независимост. Датата след, която България тръгва по своя човешки, европейски и нормален път на развитие. Път на развитие, който само сто години след това, а сто години за историята са само един кратък миг, път който след сто години я изведе до председателството на Европейския съюз. Една поробена държава която само сто години след това показва пътя и начина за развитие на целият Европейски съюз, безспорен успех за нашата родина. Много е дал Котел за освобождението на България. Най-големият герой на Котел, човекът, който първи осъзна и очерта националноосвободителното ни движение. Георги Стойков Раковски  – Човекът, който първи създаде визия за това как трябва да бъде освободена България.  Благодарение на тези будни умове, на тези будни хора България достигна до тази паметна дата и ние като котленци трябва да се гордеем за това, което сме допринесли за да може днес вече България да следва своя европейски път на развитие. Искам да пожелая успех и на нашата община, успех и на нашата скъпа родина. Нека помним завета на дедите си, нека оценяме това което са правили за България и за нас и нека бъдем техни достойни наследници. Честит празник, бъдете живи и здрави!!!

Венци и цветя пред паметника на Г. С. Раковски бяха поднесени от името на община Котел,  Исторически музей Котел, СУ „Раковски” ПП ГЕРБ, ЖЕНИ ГЕРБ и др. Да поздравим всички, които днес на националния празник с трибагреник в ръката, дори и малко, станаха част от тържеството. Да похвалим и учениците, които не по задължение заедно със своите учители проведоха празнично шествие от градската гимназия до площада. Празникът завърши с блестящ концерт-програма  на учениците от СУ „Г.С.Раковски” и специалното участие на фолклорната формация от ОУ „Кап. П. Пармаков” с. Градец  с р-л Тихомир Кинев. KOTELNEWS Ви представя  разширен видеорепортаж .

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.