Протестантските църкви в Котел празнуваха Рождество Христово на градския площад

kotel evangelski carkvi koleda 2017 AКоледа? “Сатана се мъчи да замъгли и да изтрие името на Исус Христос от този празник” Възрадвани от благата вест за раждането на Спасителят Исус Христос, вярващите християни от протестантските църкви в град Котел се събраха на площад”Възраждане” за общо празнично Богослужение. Всеки пастор на църква приветства множеството с великия празник, след което откритото пространство  превзе ангелогласният представителен хор към евангелските църкви в града. С много трепет и вълнение децата–християнчета изпълниха със съдържание определението вярващ. Те пресъздадоха библейската история за раждането на Сина Божий – Исус Христос.

kotel evangelski carkvi koleda 2017 KВ своята проповед пред множеството пастор Стоян от ЕПЦ-Котел заостри вниманието върху думата КОЛЕДА. “Коледа? Сатана се мъчи да замъгли и да изтрие името на Исус Христос от този празник. Историята за рождество всички я знаят. Много хора са чували за празника и много хора го празнуват, но не канят Този, който има рожден ден. Няма го Исус Христос, няма го Рожденика. Спасителят се беше родил и сатана се разгневи от неговото раждане и искаше тази блага вест да не достигне до нито един човек по лицето  земя. И днес същото се случва сестри и братя. Сатана се мъчи да замъгли и да изтрие името на Исус Христос. Коледни празници, коледни намаления, коледни фойерверки, всичко е  завладяно от думата коледа, но не от името на Христос.

kotel evangelski carkvi koleda 2017 S2Питат ме подготвих ли се за коледа? Отговарям НЕ! С учудване ме апострофират не съм ли българин, не си ли християнин? Отговарям твърдо, ХРИСТИЯНИН съм, но празнувам рождения ден на Господ Исус Христос, нищо общо нямам със коледа. Коледа е езически празник, който е специално измислен за времето на рождението на Христос с една единствена цел името на Исус Христос да бъде на втори план и да не спасяват човеците. Ирод го направи, неговите последователи го направиха и днешните човеци продължават. За това Ви предупреждавам, дръжте в сърцето си младенеца,  който се роди и чествайте неговото раждане и пак ви казвам, това е най-великия ден защото ние сме поканени на роджения ден на царя на царете на господа на господарите, да бъде благословено Неговото име. Честиото рождество ХРИСТОВО!!!

kotel evangelski carkvi koleda 2017 L1KOTELNEWS Ви представя разширен репортаж от празничното Боголсужение.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.