РЕНО и ФИАТ се сблъскаха челно до входа на Котел

Челно катастрофираха два леки автомобила в района на индустриалната зона на Котел. В участъка на няколкото остри последователни завоя до “Ненчовата воденица”, Рено “Лагуна” с водач от гр. Сливен губи управление над автомобила и навлизайки в насрещното платно се удря челно в лек автомобил “Фиат” управляван от котленец.

При челният удар с натъртвания и множество охлузвания от предпазните колани е пострадала съпругата на водача на фиата. Тя е откарана за преглед и лечение без опасност за живота в болница в гр. Сливен.

Репортер на KOTELNEWS пристигна на мястото на инцидента когато блъснатият мъж в състояние на силен емоционален афект се възмущаваше от обяснението на по-младият водач, който описваше вариянтите за развой на ситуацията, при която е трябвало да избира да се хвърли в дерето или да се ударят челно. Пред котленеца са карали ТИР и микробус, но за негов “късмет” идващият от среща се е забил в точно него.

Според думите на водача на автомобила предизвикал катастрофата, той е спукал предна дясна гума и колата е станала трудно управляема.

На мястото на пътния инцидент се коментираше, че въпреки острите завои и участък в рамките на градската зона където има ограничение, скоростта на този автомобил е била доста висока. Коментираха се и дългите следи на спирачен път и солидните следи от заораване в банкета в дясно в продължение на десетки метри.

За около 10 минути движението по главния път беше спряно и в двете посоки за репатрирането на катастрофиралите автомобили. Екип на пътно поддържане почисти и опесъчи пътната настилка.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.