Родолюбив българин,дари 30 чифта цървули на танцьорите от НУФИ.От училището обещаха да “скъсат” дарението от игра

С необичайно дарение пристигна в Котел Стоян Димов от варненското с. Голица. Той влезе с голям сак в Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” и изсипа в кабинета на директорката 30 чифта цървули.
“Миналата година на един събор в Долни чифлик гледах танцьорите от Котел, много ме трогнаха. Гледам им цървулите на тези прекрасни деца – в неподходящ вид, някои даже поскъсани. Реших да даря 1000 лв. да обуят състава по-представително, но после предпочетох да донеса направо цървули. С директорката уточнихме номерата и направих в Благоевград специална поръчка за изработка от естествена кожа” – обясни Стоян Димов.
“Рядко се случва някой съвсем спонтанно и от сърце да ни подари нещо. Сред нас е един истински българин. Първото място извън училището, където ще тропат тези цървули, е концертът за празника на град Тервел на 6 май” – каза директорката Мария Градешлиева. И се пошегува: “Уверяваме г-н Димов, че ще скъсаме от игра неговото дарение”.
Танцьорите поздравиха госта си с две хора и обясниха, че вече подготвят за 45-годишния юбилей на училището през юни танци от с. Голица, без да са предполагали, че оттам ще им дойдат нови цървули.
“Вече активно ще следя износването на цървулите. Щастлив съм, че дойдох в Котел, тръгвам си с отлични впечатления от това училище и отсега мисля за следващо дарение” – каза Стоян Димов.
Танцьорите, певците и свирачите на НУФИ “Филип Кутев” са неизменни лауреати на национални и международни фестивали.Новината беше разпространена и от колежката Росица Сандулова във в-к ” 24 часа ”

[nggallery id=65]

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.