Рокери от цяла България ще се събират край Котел. Седми национален мотосъбор

kotel moto sabor saiganica kipilovo 2Иван Тодоров – председател на мото-клуб “Лястовица”33 пред KOTELNEWS. Със съдействието на Община Котел седмият национален мотосъбор ще се проведе от 21 до 24 юли 2016 г. в село Кипилово, местността Сайганица, община Котел. Mястото е идеално за кратка семейна рок-почивка, комбинирана с риболов, чист въздух и зареждаща с положителна енергия стара църква, построена на мястото на древно тракийско светилище намиращо се на територията на събора. И разбира се не на последно място забавленията – много рок, много игри, много награди, биричка и мезета към нея и прекрасна организация относно безопасността и по-пълноценно прекарване на този своеобразен празник.
В събора ще участват: THE POMORIANS, GRANULOM, EPIZOD, DIFFERENT HIGHWAY

– Г-н Тодоров,  Вие сте председател на мотоклуб „Лястовица 33“ и един от организаторите на рокерската среща. Какво стои зад решението  да посетите нашата община.

– С кмета на община Котел Коста Каранашев сме състуденти и се познаваме повече от 20 години. След един по-задълбочен разговор и анализ на общината, решихме, че можем да организираме това мероприятие в местността Сайганица до село Кипилово. В интернет има доста информация за тази местност. Това е красиво и уникално място, което отговаря на нашите разбирания за организиране на мотосъбор. Искам да подчертая, че тук срещнахме разбиране от страна на ръководните кадри на общината и от местните хора, които ни помагат с каквото могат и ни дават идеи.

            – С какво нашата община беше предпочетена пред многото други привлекателни места в България?

– Имахме още четири предложения от други общини. Тук ни привлече това, че има поглед към бъдещето, че има разбирателство, има креативност в мисленето на самия кмет и на общинския съвет. Възнамеряваме дълги години наред да организираме едно истинско шоу.

            – Съвсем наскоро село Кипилово придоби известност във връзка с трагичен инцидент около един иманяр.

– Ние сами сме си намерили имането. Нашето имане е на самата поляна. То се намира в местността Сайганица. Нашето съкровище не е под земята или в някоя пещера и който дойде на събора може да го види. Надявам се, че доста дълго време ще бъдем на тази поляна.

            – Какви ще са акцентите на националния мотосъбор?

– На събора традиционно участват доста известни рок групи. Ще има огнено шоу. Повикали сме мото състезатели от чужбина. Това ще бъде първият мотосъбор, на който е поканен и нестинар, т.е. ще има и нестинарско шоу. Подготвили сме доста други ефекти, награди, игри за малки и големи. Идеята е този събор да бъде една мото-рок почивка за хората от нашето общество.

kotel moto sabor saiganica kipilovo 4               – Споменахте за рок музиката. Рокерите неизменно се свързват с нея…

– Да, нашата музиката е главно рок.

            – Разкажете малко повече за музикалната част на събора.

– Поканили сме групите „Гранулом“ – известна софийска банда, „Епизод“ – група, която набляга на българската музика и патриотизма, „Поморианс“ – атрактивна рок банда. Ще бъде организирано достатъчно добро шоу с рок музика за посетилите. Ще бъде изградена подходяща сцена, ще има добър звук и светлинни ефекти.

            – Съборът ще бъде с един ден повече за разлика от всички, които са организирани досега. Защо решихте така?

– Вече казах, че идеята ни е това да бъде наистина мото-рок почивка за мотористи и за хора, които са приближени до този стил музика. Затова събирането ни ще продължи три дена. Надяваме се хората да харесат събора и да идват по-често тук.

            – Достъпът ще бъде ли свободен?

– Разбира се, че достъпът до събора ще бъде свободен. Предполагаме, че ще има и доста странични хора, които не са от мото средите. Повтарям, че достъпът е свободен за всички!

            – Трябва ли обществото да изпитва някакъв страх от рокерите? Страшно ли е да се каже, че ще идват рокери?

– Не. Рокерите са съвсем нормални хора със съвсем нормални професии. Създало се е едно грешно впечатление за тях. Съвсем нормални хора сме! Виждате, че сега присъствам на Празника на килима и искам да поздравя организаторите и общината за това събитие. Без мотор съм и останах очарован от това, което виждам. Има много хора, има мисъл, има за какво да се говори. Родните традиции се спазват! Ние също ще спазим тези традиции по време на нашия събор. Едно голямо „Браво!“ за организаторите на Празника на килима.

kotel moto sabor saiganica kipilovo 5            – Защо рокерите винаги се появяват там, където се заражда или има предпоставка за напрежение, дори за етническо напрежение?

– Ние сме хора със свободен дух. Той е в нашите сърца. Ние сме хора, които мислят нормално и не приемат някои неща. Не ни е страх да си изразим мнението си. Както неведнъж сме го доказвали, ние си изказваме нашето мнение и позиции и ги доказваме, ако се наложи да го направим.

            – Има ли апетити от страна на политиката да обязди рокерското общество?

– Искам да подчертая, че мото клубовете са дистанцирани от политиката. Да, ние сме фактор и сме доста в тази държава. Ние сме фактор и обществено-политическия живот, но стоим далеч от политиката.

            – Защо рокерите винаги застават на страната на онеправданите?

– Заставаме на страна на онеправданите, защото сме рицари по душа.

            – Нима във времето на високите технологии и компютри останаха рицари?

– Винаги има рицари! Винаги има хора със сърца, които подкрепят справедливостта!

            – Г-н Тодоров, председател сте на клуб „Лястовица 33“, за който разбрахме, че е уникален и единствен в Европа. С какво сте по-различни от другите .

– Да, председател съм на мото клуб „Лястовица 33“. Това е единственият клуб в Европа, който обединява мотоциклети с кошове. Развиваме се и всеки който желае може да заповяда при нас и да види какво правим. Работим по нашите идея. Една от тях е да организираме производството на кош за мотор. Скоро ще покажем и тази наша разработка на обществеността.

            – Защо мотор с кош? Не е ли много ретро и непрактично?

kotel moto sabor saiganica kipilovo 3              – Това е като любовта: влиза в теб и няма излизане. Щом го видиш веднъж, ти се влюбваш в него. Имаме по-стари и по-нови машини. Влюбваш се в мотора с кош и живееш с него!

            – Трябва ли задължително някой да стои в коша? Първата асоциация е да си представим картечар в него!

– Да, има и мотоциклети, които са направени с тази цел. Ще представим такъв по време на събора. Посетете събора от 21 до 24 юли в село Кипилово и ще го видите! Пропуснах да кажа, че в местността Сайганица се е намирало древно римско селище, известно с името Хърсовград. Това е място с много история, което не случайно е избрано преди хиляди години. Искаме да възродим това място и чрез тази мото-рок почивка да се запознаем с нашата история.

kotel moto sabor saiganica kipilovo 1

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.