Склад за ДЪРВА съвсем скоро ще заработи към горското в Котел

В интервю за KOTELNEWS директора на ДГС- Котел инж. Кемал Вейс оповести дългоочакваната новина.

-В навечерието сме на поредния отоплителен сезон, а и вече виждаме, че хората започнаха да си палят печките. В сравнение с миналата година, определено може да се каже, че не се наблюдава напрежение сред населението по линия на снабдяването с дърва за огрев?

– Да наистина, няма напрежение. Направили сме подходяща организация още от началото на лятото и процеса свързан със снабдяването на хората върви по график. Оставащите молби, които чакат изпълнение са в количество, което няма да ни затрудни и ще се справим. Позволете ми да споделя, че ръководството на ЮИДП в лицето на директора –инж. Пейчо Върбанов работи по осъществяването на идеята за построяването на целогодишно действащ склад за дърва.

– За това намерение на г-н Върбанов разбрахме през месец април в интервю, което той даде за KOTELNEWS?

-Да точно за това говорим и нещата по изпълнение на идеята са в доста напреднала фаза. Вече е направена количествената сметка и са издадени всички необходими документи и разрешителни.

-Къде планирате да бъде разположен този склад?

-Очертава се да бъде в самото начало на града. До чертите на бившата болница един парцел около 4 декара. Мястото е много подходящо и удобно за всички. Лесно за охрана и извоз на стоката.  Правим това за да не се стига до ситуации в които възникват проблеми и напрежение сред населението и то да не успява на време да осигури ресурсите за своето отопление. Там ще има винаги достатъчно количество дърва складирани с които ще може да се реагира.

-Във времето кога се очертава да започне да функционира с клиенти този склад?

-Въпрос на малко време е, във всички случаи това ще бъде още тази календарна година. Усилено работим по въпроса. Предвиждаме и възможността, който иска да си закупи и цепени дърва. Поръчали сме машина за това.

-Можете ли да подскажете какви ще са цените на дървата от склада спрямо дървата които сега всеки закупува по стандартния начин и последващите разходи свързани с транспортирането им?

– По отношение на транспорта ще закупим специален камион , който ще извършва транспорт на дървата до адреса на клиента в чертите на града. Не искам да се ангажирам с конкретна цена защото целият процес има няколко компоненти но мисля , че в никакъв случай –цената няма да бъде по-висока от тази на която сега хората взимат дърва. Ще направим всичко възможно дори цената да е и конкурентна съобразявайки се с ангажимента за запазване на социалния елемент.

-Ще има ли възможност всеки клиент да избере конкретни дърва в склада. Да каже искам тези или от тези?

– Да това си е вид магазин. Дървата ще бъдат на фигури и всеки ще има право на избор.

– По „кекавите” дърва ще бъдат ли и на по-ниска цена. Виждали сме как на самотни и възрастни хора се карат буквално колци за домати?

-Ако има такава практика, това не е редно. За времето от няколко месеца в които съм директор на стопанството в Котел бих казал , че няма да допусна такива случаи. Недопустимо е това да става особено с възрастни, болни и социално слаби хора. Не трябва да има такива практики и аз ще контролирам за това. Надявам се склада да даде възможност  на всеки клиент реално в рамките на фигурата, която закупува да се убеди в реалните кубици които закупува, а не това да се случи след разтоварването от камиона когато всичко е струпано на тротоара.

-Масово хората коментират и споделят, че са платили 10 а получили около 8 кубика дърва?

-Знам за подобни недоволства и винаги ще има хора които изказват упреци. Но позволете ми да кажа нещо важно, нека всеки който счита ,че е ощетен в количеството доставени дърва след доставянето да ги наредят на фигура за да може наши служители да направят измерване. Това става след подаване на писмена жалба тук при нас в ДГС. Ако има установени разлики след изясняване на причините, липсите ще се възстановят и задължително ще бъде потърсена отговорност на виновните по веригата за това.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.