След близо 50 години отново на лятно кино в Котел

kotel sofia film fest 1София филм фест с тридневен маратон в града на Раковски. Трите дни, посветени на киното, стартираха с „Белгийският крал”. В прохладната нощ на естрадата в парк „Изворите” от 21.00 ч. се бяха събрали около 200 киномани. Организаторите официално откриха събитието с традиционния фолклорен поздрав от две прекрасни певици-актриси от “Белгийският крал” – Екатерина  Ангелова и Ваня Вакари. Котленци с умиление си припомниха как до преди близо 50 години в Котел е функционирало лятно кино, намиращо се в границите на днешния преден двор на котленската гимназия „Раковски”. Мнозина си спомниха как в годината преди да започне строежът на училището довел до събарянето на лятното кино, на неговата сцена концерт е изнесла примата на българската естрада Лили Иванова. Пред репортер на KOTELNEWS, бай Петър Еремиев разказа как заради шум, подсвирквания и движение на хора по редовете, Лили Иванова е прекъсвала на няколко пъти изпълненията си и гневно е правела забележка на котленци за липсата на уважение и внимание към артиста на сцената. Десетилетия назад стара киномашина „Славянка” е забавлявала котленци под небето с прожекциите на филми от онова време… Днес организаторите обещаха ежегодно тази традиция да се завърне и на сцената в парка лятото да се представят интересни творби.
Очакваме ВСИЧКИ любители на киното в ТРИ прекрасни летни вечери на СЦЕНА ПАРК „ИЗВОРИТЕ” със СПЕЦИАЛНО подбрани ФИЛМИ!
kotel sofia film fest 5Програмата стартира на 3 август (четвъртък) в 21,00 часа с филма, с който беше открит 21-вия София Филм Фест през март – Белгийският крал / King of the Belgians (Белгия-Холандия-България, 2016), като творбата ще бъде представена от изпълнителния директор на София Филм Фест и копродуцент на филма – Mira Staleva, както и от актрисите-певици Lisandra Ekaterina Anguelova и Vanya Vakari.

kotel sofia film fest 3Световната премиера на четвъртия игрален филм на Джесика Удуърт и Петер Бросенс беше в програмата „Хоризонти” на 73-ия кинофестивал във Венеция 2016. Оттогава филмът е участвал с успех и вече е поканен в програмите на почти 50 фестивала по целия свят, сред които Бусан, Палм Спрингс, Сао Пауло, Солун, Дубай, Талин, Ротердам, Гьотеборг и София.
kotel sofia film fest 2На 4 август (петък) в 21,00 часа започва прожекцията на един от най-добрите български филми от последните няколко години – „СЛАВА / GLORY” (България-Гърция, 2016) на авторския дует Kristina Grozeva и Petar Valchanov Petrov. Филмът беше удостоен с наградата за Най-добър балкански филм на 21-вия София Филм Фест и има в актива си десетки отличия от международни филмови форуми в цял свят. „СЛАВА” ще бъде представен пред публиката в КОТЕЛ от представител на екипа на филма!
kotel sofia film fest 8Кантонерът Цанко Петров намира милиони левове на влаковите релси. Решава да ги предаде на полицията и в замяна е награден с нов ръчен часовник, който скоро спира да работи, a пиарът на Министерството на транспорта губи стария му часовник. Петров започва отчаяна битка не само за стария си часовник, но и за изгубеното си достойнство…
kotel sofia film fest 6На 5 август (събота) от 21,00 часа ще представим филм,
показан премиерно в „Петнайсетдневката на режисьорите” в Кан през 2016 година. Най-новата творба с подписа на Паоло Вирдзи „ЛУДЕТИНИ” („Like Crazy”, Италия-Франция, 2016) среща зрителите с две дами, настанени в психиатрична клиника в Тоскана. Животът ги събира по случайност, те не се поколебават да грабнат шанса и да избягат заедно и се оказват в приключение, което ще промени съдбата им завинаги… Превърнал се в любимец на публиката на фестивалите във Валядолид и Варшава, този филм вече завладява сърцата и на киноманите в България, благодарение на страхотните актриси Валерия Бруни Тедески и Микаела Рамацоти.

kotel sofia film fest 4Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Котел (община), с подкрепата на ИА Национален филмов център / Bulgarian National Film Center, веригата киносалони Europa Cinemas, както и спонсорите на инициативата „София Филм Фест на път” – Lidl Bulgaria и Обединена българска банка.
kotel sofia film fest 7Очакваме Ви на КИНО на СЦЕНА ПАРК „ИЗВОРИТЕ”!
kotel sofia film fest 9
ВХОД – С В О Б О Д Е Н!!!

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.