Тежко ПТП край Котел. Режат ламарини за да изкарат пострадалите. Турски водач изпреварвал в остър завой

При изпреварване в участък на остър завой тежко пострадаха съпрузи от Турция с двойно гражданство. На 300 м. след изхода на с. Градец в посока Котел, Peugeot Partner с турска регистрация, по думите на очевидци в участък на изключително остър завой със забрана за изпреварване и ограничена видимост предприема фатално изпреварване. В насрещното платно челно се сблъсква с автомобил Skoda SUPER със софийска регистрация. При адския сблъсък тежко пострадват съпрузите от Чорлу, които са с двойно гражданство и се прибират в родното си село Малко село Община Котел. На мястото на инцидента пристигна репортер на KOTELNEWS, който завари местните пожарникари да режат ламарини с хидравлични ножици за да извадят 65 г. А. Коркмаз, чиито крайници бяха затиснати в смазаните ламарини на блъснатата им кола. На мястото на инцидента беше и екипа на ЦСМП Котел, който обгрижваше пострадалата докато течеше процеса на нейното освобождаване от здравата хватка на личният им автомобил. В разговор с репортера на KOTELNEWS водача на връхлетяната Шкода – Иван от София разказа. „На 10-на километра от Котел до село Тича пак имаше катастрофа, това ме накара да бъда много внимателен, виждате, че и вали, пътя е пълен със изненади. Навлизайки в този остър завой спазих ограничението за скоростта, когато в изневиделица в моето платно се появи автомобил. Буквално нямаше време за реакция, въпреки, че инстинктивно завих максимално в дясно. Удара беше зверски. При нас безупречно сработиха всички предпазни и защитни средства в колата, благодарим на Господ нямаме и драскотина. Уви в турската кола нещата бяха страшни. Първо аз и спътника ми евакуирахме от колата шофьора и се опитахме да му окажем първа помощ. Той си беше глътнал езика и му го извадих, срязахме му колана, беше затрупан от едни кюнци и други строителни материали с които беше пълна колата и го извадихме навън, определено не беше никак добре. Опитахме се да изкараме и жената, но тя стенеше приклещена в намачканите ламарини. В последствие спряха и други водачи, кой с каквото можеше помагаше.”

На въпрос на какво отдава тази катастрофа и може ли да се търси вина и в пътя, Иван не пожела да коментира казвайки, че не е експерт. „ Каквито и да са пътищата, докато има безотговорни водачи неспазващи правилата, докато няма нужната култура и колегиалност между водачите винаги ще има инциденти, за съжаление често и с фатален край. Виждат, че вали, мокро е, завоя е дълъг и остър, забранено е да се изпреварва, почти никаква видимост няма и пак е тръгнал да изпреварва. За къде е чак толкова бързал, толкова километри е минал от Турция разбирам, че почти вече се е бил прибрал. Определено си караше доста бързо за такъв завой”. Репортера на KOTELNEWS успя да разговаря и с пристигналия на мястото на катастрофата брат на пострадалата Анифе, който живее в родното и село Малко село. Семейство Мехмед и Анифе Коркмаз са се изселили в далечната 1978 година в Република Турция. Сега са с двойно гражданство и много често си идват в България. Автомобила е бил пълен със строителни материали защото са  щели да правят сериозен ремонт на къщата си в с. Ябланово. Родственика недоумяваше как 68 годишният му зет е допуснал такава грешка при все, че познават пътя и стотици пъти са минавали по него.

На мястото на инцидента пристигна и линейка от Сливен, в която беше качена пострадалата жена, след което двете специализирани коли откараха съпрузите за лечение в Сливен. За повече от 2 часа движението от Котел в посока Петолъчката беше пренасочено по обходен път. Работници на фирмата за пътна поддръжка, изчистиха мястото на инцидента и опесъчиха терена. По случая е образувано следствие. KOTELNEWS Ви представя репортаж.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.