Христина Чолакова за трети мандат застана начело на местния парламент в Котел /репортаж

Първото заседание, според изискванията на ЗМСМА, бе ръководено от най-възрастния съветник – Диан Харизанов. Кемал Кьойбаши от името на ДПС предложи за кандидат за председател на ОС адвокат Владимир Мартнинов, след което  Димо Христев направи предложение на поста да бъде избрана Христина Чолакова.

Преди началото на заседанието председателят на Общинската избирателна комисия Цветомира Кънева връчи удостоверенията на новоизбраните местни народни представители в общината. Те положиха клетва и подписаха клетвен лист.

За целта беше избрана комисия за избор на председател на местния парламент. След тайно гласуване и резултат с 16 гласа бе избрана Христина Чолакова, която и в предходния мандат оглавяваше колективния орган на местното самоуправление.

Владимир Мартинов събра 4 гласа, а в един от пликовете имаше бюлетина за всеки от кандидатите.

21-те общински съветници са представители на ГЕРБ /15/, ДПС /4/ и БСП /2/.

Пред камерата на KOTELNEWS  и присъстващите , от трибуната на ОС- Котел новоизбрания председател като пръв сред равни заяви: „Позволете ми първо да благодаря на кмета г-н Коста Каранашев, че той се довери на мен като личност и възможности за да стана водач на неговата листа, затова че вкара достатъчен брой съветници, затова че тези съветници избраха председател на общинския съвет. Въпреки тайния вот благодаря на всички. Това, което ще правим през следващите четири години е това което правихме до сега, да работя заедно с вас всичките 21 съветници в името на добруването на Котел и всички жители на нашата община. Знаете , че съм консенсусен характер, надявам се, че моята диалогичност не е слабост , а напротив, считам , че тя ще бъде предимство. С голяма част от вас съм работила и знаете, че търся път към всеки, защото съзнавам, че работата ни заедно е в името на решаването на проблемите и нуждите на всеки един жител на нашата община.  Разчитам на вас и още веднъж благодаря на всеки един за подкрепата”

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.