ЧЕСТИТА НОВАТА 2020 ГОДИНА КОТЛЕНЦИ!

С празнични илюминации и народни хорa около  паметника на Георги Раковски, Котел посрещна Новата 2020 година. Топлото за сезона време и утихнала нощ с температура около нулата, успя да  накара жители и гости на Котел да излязат на градския мегдан за да отброят последните секунди на отиващата си година. Около 100-тина души оставиха изобилните маси и весели компании за да се включат в посрещането на открито на 2020 година. Точно в полунощ, настъпи и кулминацията на вечерта, когато в небето над Котел приказен ансамбъл от фойерверки подготвен от Община Котел озари нощта. Голяма част от веселящите се на площада бяха външни, някои от които бяха дошли с шампанско и чаши. Достолепния DJ –„КАРКО” на когото беше поверено от общината музикалното оформление в празничната нощ, и тази година се представи подобаващо и не разочарова празнуващите от към подходящ репертоар. Към многобройните си читатели. KOTELNEWS  отправя ведър поздрав с пожелания за радост, щастие и здраве през идната 2020 г., когато отново ще бъдем заедно, за да Ви информираме  за всичко, което се случва в регионът ни. НАЗДРАВЕ!!!  В публикувания запис на много места звукът е монтиран допълнително заради изискванията на YouTube свързани с авторското, право понеже на площада звучаха популярни мелодии, които видео платформата стриктно защитава.

Вниманието на репортера на KOTELNEWS беше привлечено от мъж в приповдигнато настроение, който въпреки ниските температури разгърден и по риза с къс ръкав играеше българско хоро на сред мегдана. Малко по-късно стана ясно, че това е небезизвестния собственик на автоморги и магазини за авточасти втора употреба австриеца Франц Грундауер. Пред камерата на местния сайт той отговори на няколко интересни въпроса.

-След като разбрахме, че сте от Австрия  какво ви води точно в Котел и то на нова година?

-Котел е много хубаво място, аз често идвам тук с приятели. Много е красиво и приятно. Питате ме дали ми е студено? Времето е много добро,  идеално за празнуване и веселие.

-Казвате, че повече от 27 години сте в България, вече говорите изключително добре нашият език. Какво ви свързва с България и с какво се занимавате тук?

-Аз съм австриец но от както дойдох в България вече се чувствам повече българин. 51 % бих се определил, че съм българин. Много обичам вашият фолклор и българските народни танци, които от сърце и с удоволствие изучавам и танцувам. Живея на село близо до Ямбол. Езика уча чрез общуване с хората и в семейството ми, също и чрез четене. Много обичам и да рисувам. В България преди около четвърт век дойдох и започнах бизнес свързан с авточасти втора употреба. С много труд и упоритост бизнеса се разрастна и вече имам магазини в няколко големи града.

-Като човек, който вече се определя и като българин, към днешна дата какво е необходимо на България и българите за да сме още по-добре?

-Необходимо е още по-голямо единение между хората. Да се мисли малко повече за тях от страна на държавата. Трябват конкретни действия за да има повече българско производство и бизнес, който да дава работни места. Трябва да се направи спешно нещо по въпроса за селата и тяхното обезлюдяване. Аз живея на село и ми е много добре, но виждам как със всеки ден българското село опустява и умира. Трябва хората да си остават тук, не да отиват в чужбина. Нещо трябва да ги задържи тук където им е родината.

-Активно сте в бизнеса, става ли по-добре за този сектор?

-За съжаление става все по-трудно. Необходимо е да се въведе по-голям контрол в сектора в който аз работя. Сивата икономика пречи на работата, вижте в интернет, Сульо и Пульо продават авточасти втора употреба. Няма контрол, данъци и никакви гаранции за качество и произход.

– Като бизнесмен споделяш ли тезата, че с въвеждането на еврото в България ще стане по- добре?

-В никакъв случай няма да стане по-добре, ще бъде голяма грешка. Всичко става на половина, всичко ще поскъпне със от 50 до 100%. Ще стане много лошо. Виждам че хора с интереси лобират за това. Не трябва да се допуска, ще станем още по-бедни, с лева сме си много по-добре.

-В България ли ще си останете?

-Да тук ще си остана до края на дните си. Тук са моите хора, моят син и семейство. Аз обичам България и българите, вие сте много топъл и сърдечен народ. На моят 60 годишен юбилей бях поканил много хора, тогава моята майка ми каза, че най-после ме е разбрала защо искам да остана в България. Тя е успяла да види какви добри и истински хора са българите. В Австрия това нещо го няма, тази топлина и любов.

– Какво ще пожелаете на котленци и всички които ви познават.  

– Да са живи и здрави, няма по-важно нещо от това. Да имат по-висок стандарт на живот. Виждам колко е трудно на пенсионерите и хората с ниски доходи.

Фирма “Авточасти Франц” ЕООД предлага услуги в сферата на търговията с резервни автомобилни части – нови и втора употреба. Първата материална база бе създадена в град Ямбол през 1996 година. Началото бе поставено с един магазин за внос на употребявани автомобили и части за тях от Австрия, Холандия и Германия и вече сме утвърдена компания с 21-годишен опит, разполагаща с голям набор от автомобилни части, техника и специализиран персонал.

авточасти франц – бургас

„Авточасти Франц“ е един от първите вносители на употребявани немски и японски автомобили за България. През 2001 година разширява своята дейност като създава нова база в град Бургас. Предлаганите услуги включват: продажба на нови и втора употреба части, сервизно обслужване и пътна помощ.

складова база

В същата година в град Ямбол е построена площадка за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили за страната. През 2006 година фирмата създава нови контакти и намира свои партньори в Италия. През 2015 г. е създадена втора площадка за разкомплектоване на употребявани автомобили в град Бургас.НОВОТО

През 2016 година е създаден уебсайт autopartsfranz.com.

Благодарение на иновационните логистични решения, тясното сътрудничество, оптималните и надеждни схеми на взаимодействие с дистрибутори на резервни части на известни марки западни и японски автомобили, ние осъществяваме бърза доставка на нужната за наш клиент част (оригинални резервни части, джанти, автомобилни масла, автопринадлежности и аксесоари.

Предлагаме доставки на резервни части за автомобили VW, Toyota, Nissan, Mercedes Benz, Ford, BMW, Peugeot, Renault, Audi и др. – повече от 40 марки на световни производители с отлично качество.

Едно от преимуществата на „Авточасти Франц“ е това, че предлагаме резервни части не само за нови модели коли, но и за автомобили, които вече са излезли от производство.

Ние ценим репутацията си, затова предлагаме висококачествени услуги. Интернет магазинът ни autopartsfranz.com е сигурният помощник при ремонта и модернизацията на Вашия автомобил!

Ежедневно обновяваме електронния си каталог, за да можете да получавате актуална информация и да намерите нужния Ви детайл.

Ние сме винаги на разположение на клиентите си и на всеки един от тях предлагаме най-изгодни условия и индивидуален подход.

Нашите консултанти с висок професионализъм и отговорен подход към работата ще отговорят на всички интересуващи Ви въпроси, ще Ви препоръчат най-надеждните резервни части за Вашия автомобил, ще Ви посъветват какъв аналог е най-подходящ, за да може автомобилът да ви служи дълго.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.