2 нови патрулки – със 130 бензинови коня ще бдят за реда и сигурността на Котел и с. Ябланово

Строени на котленския площад, личният състав на управлението посрещна по устав Директора на Областна Дирекция на МВР Сливен – Старши комисар Димитър Величков, който пристигна в ескорт с новите автомобили предназначени за Котел. Пред камерата на  KOTELNEWS и събралите се служители той заяви:Добрата мобилност е от съществено значение при противодействие на престъпността и осигуряване на добър обществен ред”, каза старши комисар Димитър Величков по време на церемонията по предаване на автомобилите. Той благодари на служителите от РУ-Котел за съвестната служба и постигнатите добри резултати и ги увери, че дирекцията прави всичко възможно за  подобряване условията на труд, за да се изпълняват по-ефективно служебните задължения.  Комисар Величков спомена , че в най-скоро време на РПУ – Котел ще бъде предоставен още един нов автомобил. Возилата са „Шкода Рапид” – най-компактният седан на чешкия производител.

Моделът, който вероятно окончателно ще замени амортизираните „Опел Астра” в повечето дирекции в страната, е с двигател с мощност 130 к.с., 6-степенна скоростна кутия и върви на бензин.

Кметът на Котел Коста Каранашев благодари на премиера Борисов, министър Младенов и ръководството на ОДМВР-Сливен за предоставената техника и изрази увереност, че усилията, положени за обновяване на техниката и условията на работа на служителите в районното управление, е от голямо значение за повишаване на реда и сигурността в община Котел. 

На въпрос на репортера на KOTELNEWS  по отношение на лимитите за гориво на автомобилите как стоят нещата, комисар Величков каза: „От много време в МВР няма проблеми с лимита на горивото. Остава служителите да имат желание да работят и да патрулират. Гориво винаги ще има, да му мислят хайдутите” шегувайки се  обобщи Величков.

Това е радикална промяна за силовите структури у нас, които през последните години дадоха милиони за дизели. През 2017 г. бяха купени близо 300 „Киа Сийд”, през 2018 г. – пак толкова джипове „Грейт Уол” и още 70 „Ленд Роувър Дискавъри”. Всичките – на нафта заради по-ниския разход.

„Вземаме бензинови, защото рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост”, коментира  премиерът Бойко Борисов, който похвали новите шкоди, като заяви, че са много икономични. През годините имаше множество оплаквания от полицаи, че получават мизерно количество гориво за смяната си и буквално не могат да си вършат работата. На площад „Възраждане” до паметника на Георги Раковски в Котел официално служителите на РПУ –Котел получиха новите патрулки.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.