FIAT „камикадзе” отнесе товарната рампа на фурната за хляб в Котел. Водача избягал с колата и се укрил в гората

В зрелищно ПТП лек автомобил FIAT “Coupe” разруши товарната рампа на градската фурна за хляб на РПК „Раковски” Котел. При все още изясняващи се обстоятелства водача на автомобила при излизане от ляв завой и навлизане в прав участък се врязва челно в масивна метална конструкция намираща се пред сградата на фурна за хляб. Металните колони на съоръжението ползвано за товаро-разтоварни дейности са отнесени в сблъсъка, при което същото рухва и се стоварва на пътното плътно затваряйки го за движение. В следствие на огромната скорост силно деформирания в дясната си част автомобил не остава на място затрупан под железата и продължава на ход в посока градския парк. Смазаното возило събира множество погледи в оживения район където в емблематично заведение се празнува абитуриентски предбал.  Граждани очевидци на самия сблъсък  подават сигнал на тел. 112 в около 20.00 ч. на 18.05.2018, малко след което пристига патрул на МВР.

На мястото на инцидента беше и репортер на KOTELNEWS, който разговаря със свидетели на инцидента, според които колата се е движела с ненормално висока скорост за тази част на града и се е разминала на косъм от сблъсък с деца велосипедисти намирали се в района. Пред камерата на медията председателката на потребителната кооперация Н. Бакалова коментира: „За съжаление това не е първия инцидент с нашата рампа,  тук карат колите си като обезумели, мястото е оживено, все пак малко по-нагоре е градския парк. Не искам и да си помислям какво можеше да стане ако в този момент минаваха майки с колички, деца или други автомобили. Водача е избягал, сега полицията го търси”. Живеещия в близост  Г. Гривов също се възмути от поведението на водачите ползващи улицата като състезателна писта и припомни, че в рамките на 2 години това е трета катастрофа пред къщата му като в предните две е пострадала неговата кола и оградата на имота му.”Все по-често зад волана сядат младежи, които са на „весели” цигари и други вещества. Виждаме резултата, ще чакаме някой да загине ли? Тук трябва да се сложи легнал полицай , който да не им позволява да се изшиват с бясна скорост.

Гражданина С. Пепелишев в качеството си на вещо лице също беше на мястото на произшествието и коментира случая:” Живея на 500 метра от мястото, чу се силен тътен, който даже отекна. Пристигайки тук и виждайки щетите мога единствено да кажа, че зад волана е стоял пиян или дрогиран водач. На всичко отгоре и избягал от местопроизшествието, сега го търсят полицаите някъде из парка и гората. На 10 метра от катастрофата има камери, но явно никой не  респектират щом преди 3 месеца друг самоубиец се натресе в колата на Гривов и за малко не влезе в къщата му”. След приключването на огледа оперативната група се насочи към изхода на града в посоката която е тръгнал беглеца. На 2 км. от мястото на удара, по черен път в гориста местност колата беше зарязана на отбивка, а от водача нямаше и следа.

След репатрирането и до градското РПУ местните полицаи започнаха издирването на укрилият се водач. Въпреки, че на място не беше установен водача на автомобила, за който котленци казаха, че е хванал гората,  поне е сигурно кой е собственик на колата със спортна визия. Спряга се името на мъж от Kотел с прякор от  италиански игрален филм от 1966 година, в който се разказва за младия каубой Брент Ландърс (Джулиано Джема), който убива фермер при самозащита след злополучна сделка с добитък. Докато се опитва да докаже своята невинност и да очисти името си, той се впуска в авантюристични преживявания и любовна афера. Кой е карал колата ще се разбере в образуваното следствие по случая.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.